mandag den 17. september 2012

Mhmm... Chokoladefondant!

Jeg faldt over denne lækre opskrift på chokoladefondant på hjemmesiden Jeg synes det er enormt hyggeligt at lave mad, og især når det er noget til den søde tand. Jeg er ikke den bedste til at lave mad, men øvelse gør vel mester som man siger og det lykkedes mig faktisk at lave en hel fantastisk chokoladefondant og ikke mindst at glæde mine kære. Opskriften er super nem og lige til at gå til. Ingredienser: 100 g. god mørk chokolade 64% 100 g. smør 50 g. sukker 40 g. mel 100 g. æggeblomme 50 g. æggehvide +lidt neutral olie til at smøre formene med Chokolade fondant: Chokoladen finthakkes og smeltes med smør og sukker i en skål over vandbad. Det skal kun netop smelte og ikke blive for varmt. Melet sigtes ned i chokolade blandingen, rør godt. Tilsæt blommer & hvider & rør godt. 4 stk. muffins forme ca. 6 cm i diameter og ca. 4 cm høje smøres grundigt med neutral olie. Klip strimler af bagepapir. Klip også små cirkler af bagepapir, der passer til bundens størrelse og læg dem i formene. Dejen fyldes i de smurte og bagepapirsforede forme. De fyldte forme opbevares tildækket i køleskab indtil de skal bages - bag dem endelig først, lige inden de skal serveres - absolut nybagte og stadig lune. Bages ved 200 grader i 9 - 11 minutter. Bemærk af fondanternes midte skal være ubagt!!. Afkøles let inden de befries for form og bagepapir. Man kan også lave sin egen rosen sorbet til, som man kan se på billedet. Jeg valgte dog da tiden var knap at lave det uden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar